Kysely: Harvinaissairaat tuntevat heikosti Neuroliiton työelämäpalvelut

Valtaosa vastanneista ei ollut koskaan käyttänyt mitään Neuroliiton tarjoamaa työelämäpalvelua tai -materiaalia.

Neuroliitto kartoitti harvinaissairaiden työikäisten jäsentensä työelämään sijoittumista ja työkyvyn tukea toukokuussa lähetetyllä kyselyllä. Kyselyyn vastasi 275 harvinaisjäsentä.

Silmiinpistävää kyselyn tuloksissa on se, miten heikosti harvinaisjäsenet tuntevat Neuroliiton tarjoamat työelämäpalvelut. 84 % vastanneista ei ollut koskaan käyttänyt mitään Neuroliiton tarjoamaa työelämäpalvelua tai aiheeseen liittyvää materiaalia, kuten oppaita.

Palvelujen ja materiaalien tunnettuus oli myös heikko. Noin kaksi kolmasosaa vastanneista tunsi palvelut joko melko tai erittäin huonosti.

– Me tarjoamme muun muassa ohjausta ja neuvontaa opiskelu- ja työelämäasioissa sekä vertaistukea kasvokkain ja verkon välityksellä. Meiltä saa myös tukea esimerkiksi työterveysneuvotteluun, kertoo Neuroliiton työelämäasiantuntija Marju Teinikivi.

Hän pitää erittäin tärkeänä, että tarjolla olevat palvelut tulevat tutuiksi myös Neuroliiton harvinaisjäsenten keskuudessa. Verkkosivuilla tarjolla oleva työelämätieto sekä ladattavat oppaat ovat matalan kynnyksen tukea monimutkaisten kysymysten kanssa painiville.

– Toivottavasti kysely itsessään herätti kiinnostusta tutustua työelämäpalveluihin ja materiaaleihin, Teinikivi pohtii.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos Jäsenetuihin

Mainos päättyy

Tule mukaan Neuroyhteisöön

Neuroliiton 25 jäsenyhdistyksessä on noin 10 000 jäsentä. Yhdistykset mahdollistavat vertaistuen sairastuneille ja heidän läheisilleen ja tuovat yhdistystoiminnan lähelle. Jäseneksi voivat liittyä sairastuneet, läheiset tai muutoin toimintaa kannattavat ihmiset ja yhteisöt.

Liity jäseneksi