Fabryn tauti: Uusi lääkeaine mukaan peruskorvattavien listalle

Myös korvausoikeuden hakuehtoja väljennettiin.

Fabryn taudin hoitoon käytettävien peruskorvattavien lääkkeiden listalle on lisätty uusi lääkeaine, pegunigalsidaasi alfa. Peruskorvausoikeus (40 %) on sen lisäksi agalsidaasi alfalla ja betalla sekä migalastaatilla. Kolmelle jälkimmäiselle voi saada myös erityiskorvattavuuden, joka kattaa lääkkeen hinnan kokonaisuudessaan.

Samaan aikaan poistettiin Fabry-lääkkeiden peruskorvausoikeuden kolmen vuoden määräaika. Korvauksen voi nyt saada toistaiseksi. Myös hakuehtoja väljennettiin. Hakemukseen tarvittavan B-lausunnon voi nyt kirjoittaa Fabryn tautiin perehtyneen yksikön lääkäri erikoissairaanhoidosta aiemman yliopistollisen sairaalan sijaan.

Fabry on perinnöllinen harvinaissairaus, jonka syy on alfa-galaktosidaasi A -entsyymin puute elimistössä. Tautia hoidetaan
entsyymikorvaushoidolla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos Tutustu tapahtumakalenteriin tästä!

Mainos päättyy

Tule mukaan Neuroyhteisöön

Neuroliiton 25 jäsenyhdistyksessä on noin 10 000 jäsentä. Yhdistykset mahdollistavat vertaistuen sairastuneille ja heidän läheisilleen ja tuovat yhdistystoiminnan lähelle. Jäseneksi voivat liittyä sairastuneet, läheiset tai muutoin toimintaa kannattavat ihmiset ja yhteisöt.

Liity jäseneksi