Yksityislääkärillä käynnin Kela-korvaus liki nelinkertaistuu

Korvauksen nostolla pyritään purkamaan terveydenhuollon hoitojonoja.

Kuva: Shutterstock

Yksityislääkärin vastaanottokäynnin kustannuksista maksettava Kela-korvaus suurenee ensi vuoden alussa kahdeksasta eurosta 30 euroon. Etävastaanoton korvaus nousee kahdeksasta 25 euroon.

Myös hammaslääkärikäynnin ja psykiatrin vastaanoton Kela-korvaukset kasvavat. Yksityisellä hammaslääkärillä tehdystä perustutkimuksesta korvataan jatkossa 30 euroa (aiemmin 15 euroa). Psykiatrien korvaustaksoja nostetaan 30–40 euroon riippuen vastaanoton pituudesta. Myös psykiatrian toimenpiteiden, kuten psykoterapioiden, korvaustaksoja nostetaan.

Hallitus pyrkii Kela-korvausten nostolla purkamaan terveydenhuollon hoitojonoja. Rahoitusta korvausten nostoon on varattu kaikkiaan 500 miljoonaa euroa, joista 97,5 miljoonaa ensi vuodelle. Vuonna 2022 yhteensä 2,3 miljoonaa suomalaista sai korvauksia yksityisestä sairaanhoidosta. Korvaussumma oli noin 100 miljoonaa euroa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos Tutustu tapahtumakalenteriin tästä!

Mainos päättyy

Tule mukaan Neuroyhteisöön

Neuroliiton 25 jäsenyhdistyksessä on noin 10 000 jäsentä. Yhdistykset mahdollistavat vertaistuen sairastuneille ja heidän läheisilleen ja tuovat yhdistystoiminnan lähelle. Jäseneksi voivat liittyä sairastuneet, läheiset tai muutoin toimintaa kannattavat ihmiset ja yhteisöt.

Liity jäseneksi