Avain ilon ja ylpeyden aiheena, poikkeusaikanakin

Yksi Neuroliiton keskeisistä tehtävistä on tuottaa ja välittää luotettavaa, virheetöntä tietoa. Sen tehtävän tärkeys on kaiken aikaa kasvanut ja tarve lisääntynyt.

Piirros: Elina Jasu

Tänä päivänä käytössä on jo useita erilaisia kanavia oikean tiedon välittämiseen, mutta yksi on pysynyt: Avain-lehti. 50 vuotta täyttävä Avain on jäsenistömme suuresti arvostama, se on pää-äänenkannattajamme ja lippulaivamme. Ja tänään se on jälleen hieman uudistuneena kädessäsi.  

Kannessa lukijan katse epäilemättä jo kiinnittyi lehden nimen uuteen ilmeeseen ja vinossa olevaan i-kirjaimeen. Kaikki lukijat eivät ehkä tiedäkään, että lehden perustamisen aikaan avain on ollut MS-työn kansain­välinen symboli. Avain symboloi silloin tavoitetta avata MS-taudin mysteeri ja löytää sairaudelle parannuskeino. Nyt Avain-lehden nimiön kallistunut i-kirjain symboloi avautumassa olevaa lukkoa. MS-taudin ja harvinaisten neurologisten sairauksien ratkeamiseen johtavia avaimia on käännetty, ja on ehkä enää vain ajan kysymys, milloin lukot alkavat avautua. 

Lehden uudistus ei toki rajaudu vain sen ulkoasuun, vaan paljon uutta on myös sisällössä. 50-vuotias Avain on entistäkin virkeämpi, ajantasaisempi ja tarkemmin jäsenistön asialla kuin ehkä koskaan. Samaan pyrkii vuoden verran nuorempi Neuroliitto itse. Vaikka tässä kohtaa vietetään tuplaviisikymppisiä, ei työ ole suinkaan valmis. Me pyrimme aina hiukkasen parempaan suoritukseen – niin juhlavuosina kuin muinakin.  

Tätä kirjoittaessa alkaa valitettavasti jo hahmottua se valtava mitta­kaava, millä koronavirus covid-19 tulee muuttamaan asioita ja vaikuttamaan ihmisten elämään tämän vuoden aikana. Tässä kohdin tärkeintä on tehdä kaikki voitava riskiryhmiin kuuluvien suojaamiseksi. Se edellyttää raskaitakin toimenpiteitä, mutta ennen kaikkea myös tietoa ja luotettavaa tiedon­välitystä.  On tärkeää tunnistaa luotettavien tahojen, esimerkiksi viran­omaisten, tuottama tieto, ja tärkeää myös viranomaisten ohjeiden noudattaminen. Tämän Avaimen sivuille on myös koottu ajankohtaista tietoa korona­viruksesta ja sen aiheuttamista tilapäisistä muutoksista Neuroliiton toiminnassa ja palveluissa.   

Hyvää kevättä koronasta huolimatta, pitäkää itsestänne ja läheisistänne huolta! 

Helena Ylikylä-Leiva
toimitusjohtaja
Neuroliitto ry

Tule mukaan Neuroyhteisöön

Neuroliiton 25 jäsenyhdistyksessä on noin 10 000 jäsentä. Yhdistykset mahdollistavat vertaistuen sairastuneille ja heidän läheisilleen ja tuovat yhdistystoiminnan lähelle. Jäseneksi voivat liittyä sairastuneet, läheiset tai muutoin toimintaa kannattavat ihmiset ja yhteisöt.

Liity jäseneksi