Vammaisfoorumin Murtaja-palkinto Aleksi Kirjoselle

Aleksi Kirjonen on pyörätuoli-extremen pioneeri Suomessa ja ex-paralympiaurheilija. 

Vammaisfoorumi on jakanut ensimmäisen Murtaja-palkinnon tänään 10.6.2021, jolloin YK:n vammaisyleissopimuksen voimaantulosta Suomessa on kulunut tasan viisi vuotta. Murtaja-palkinnon tarkoituksena on positiivisella tavalla huomioida tekoja, joilla on murrettu vammaisuuteen liittyviä asenteita tai esteitä osallisuuden tieltä.

Palkinnon saajaa on voinut ehdottaa kuka tahansa. Vammaisfoorumi sai kaiken kaikkiaan 128 ehdotusta Murtaja-palkinnon saajaksi.

Vammaisfoorumi palkitsi ensimmäisellä Murtaja-palkinnolla somevaikuttaja, ex-paraurheilija ja yrittäjä Aleksi Kirjosen. Aleksi oli myös yleisön suosikki. Kirjonen on positiivisella asenteellaan ja esimerkillään edistänyt vammaisten henkilöiden asemaa yhdenvertaisina yhteiskunnan jäseninä. Aleksi on sosiaalisessa mediassa huikeilla videoillaan ja päivityksillään tuonut esille sen, että mitä vain voi tehdä, kun keskittyy mahdollisuuksiin, ei rajoitteisiin.

– Aleksi on saanut suuren seuraajajoukon sosiaalisessa mediassa ja tuonut vammaisuutta näkyväksi sekä vaikuttanut positiivisesti asenteisiin vammaisia henkilöitä kohtaan, toteaa Vammaisfoorumin puheenjohtaja Sari Kokko.

Aleksi Kirjonen on itse positiivisesti yllättynyt saamastaan tunnustuksesta.

– Hyvältä tietysti tuntuu. Vähän erilaista, kun saa vammaiskentän sisältä tunnustusta. Moni on huomioinut ja kokenut työn tärkeänä. Omalla esimerkillä voin näyttää esteettömyyden tärkeyttä. On yritetty murtaa erilaisia esteitä ja ennakkoluuloja sekä kannustaa omiin unelmiin.

Tutustu Aleksi Kirjosen ”Rajoitteet ovat vain omassa päässä” eli ROVOP-sivustoon.
Lue Vammaisfoorumin tiedote.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos Tutustu tapahtumakalenteriin tästä!

Mainos päättyy

Tule mukaan Neuroyhteisöön

Neuroliiton 25 jäsenyhdistyksessä on noin 10 000 jäsentä. Yhdistykset mahdollistavat vertaistuen sairastuneille ja heidän läheisilleen ja tuovat yhdistystoiminnan lähelle. Jäseneksi voivat liittyä sairastuneet, läheiset tai muutoin toimintaa kannattavat ihmiset ja yhteisöt.

Liity jäseneksi