Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia voittoon Venetsiassa

MS-tautia sairastava näyttelijä Petri Poikolainen tekee upean roolityön Teemu Nikin elokuvassa.

KUVA: It's Alive! films

Teemu Nikin elokuva Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia on voittanut Venetsian elokuvajuhlien Orizzonti Extra -kilpasarjan. Elokuva oli ehdolla seitsemän muun filmin kanssa. Voittajan valitsi yleisö.

Palkintotiedotteen mukaan festivaaliyleisö osoitti elokuvalle suosiotaan seisten.

Elokuva kertoo sokeasta ja liikkumiskyvyttömästä Jaakosta, joka on kotinsa vanki. Hän päättää ylittää vankilansa muurit ja lähteä rakkaansa luo toiselle paikkakunnalle, yksin. Jaakko joutuu luottamaan matkallaan vieraiden apuun. Kyseessä on rakkauselokuva ja trilleri yhtä aikaa.

Elokuvan pääosassa nähdään näyttelijä Petri Poikolainen, joka on itsekin sokea ja pyörätuolissa, kuten näyttelemänsä Jaakko. Poikolainen sairastaa MS-tautia. Hän jätti näyttämöt vuonna 2011, eikä osannut haaveillakaan elokuvaroolista. Jaakon rooli oli hänelle unelmien täyttymys.

– Tämä on aivan järjetöntä! Seuraavaksi varmaan näkö palautuu ja jalat alkaa kantaa. Mitään tällaista en ole uskaltanut koskaan toivoa, Poikolainen kertoo palkintotiedotteessa.

Pitkäaikaissairaus tulee elokuvassa esiin poikkeuksellisella tavalla. Elokuva on tehty sokean miehen näkökulmasta. Ainoastaan ne asiat, joihin Jaakko koskee, näkyvät katsojalle. Kaikki muu on sumeaa. Poikolaisen mukaan kyseessä on elokuva, jonka sokea voisi näyttää näkevälle ystävälleen.

Poikolainen kertoi urastaan, sairastumisestaan ja elokuvan tekemisestä Ylen Kulttuurivieraana elokuussa. Lue haastattelu: MS-tauti vei näyttelijä Petri Poikolaiselta työn, näön ja liikuntakyvyn – sitten sairaus toi hänelle elämänsä roolin.

Katso elokuvan traileri:

Tule mukaan Neuroyhteisöön

Neuroliiton 25 jäsenyhdistyksessä on noin 10 000 jäsentä. Yhdistykset mahdollistavat vertaistuen sairastuneille ja heidän läheisilleen ja tuovat yhdistystoiminnan lähelle. Jäseneksi voivat liittyä sairastuneet, läheiset tai muutoin toimintaa kannattavat ihmiset ja yhteisöt.

Liity jäseneksi