Rosa Juuti MSIF-paneeliin

Helsingin ja Uudenmaan neuroyhdistyksen jäsen, molekyylibiologi Rosa Juuti (31) on valittu Maailman MS-järjestöjen katto-organisaation MSIF:n McDonald Fellowship -paneeliin.

Helsingin ja Uudenmaan neuroyhdistyksen jäsen, molekyylibiologi Rosa Juuti (31) on valittu Maailman MS-järjestöjen katto-organisaation MSIF:n McDonald Fellowship -paneeliin. McDonald Fellowship myöntää tutkimusapurahoja MS-taudin tutkimukseen nuorille tutkijoille matala- tai keskituloisista maista.

Juuti arvioi apurahahakemuksia paneelin jäsenenä. Hän tuo arviointiin tärkeää potilasnäkökulmaa.

– Minut valittiin paneeliin tänä keväänä haastattelun ja harjoitusarviointien jälkeen. Apurahojen hakemuskierrosta jatkettiin koronan vuoksi alkuperäistä pidemmäksi, ja tulen arvioimaan hakemuksia myöhemmin syksyllä, Rosa Juuti kertoo.

Juuti nimettiin ehdolle paneeliin Neuroliiton ehdokkaana. Tutkimusapurahat ovat kaksivuotisia, suuruudeltaan noin 30 000 puntaa vuodessa. Juuti on myös Avain-lehden toimitusneuvoston jäsen.

Tule mukaan Neuroyhteisöön

Neuroliiton 25 jäsenyhdistyksessä on noin 10 000 jäsentä. Yhdistykset mahdollistavat vertaistuen sairastuneille ja heidän läheisilleen ja tuovat yhdistystoiminnan lähelle. Jäseneksi voivat liittyä sairastuneet, läheiset tai muutoin toimintaa kannattavat ihmiset ja yhteisöt.

Liity jäseneksi